KÉZZEL KÉSZÍTETT FABULA CIPŐK

Fabula László művészi szinten űzi
a cipőkészítés mesterségét.

Hogyan készül?

A kézzel varrott cipő felépítése összetett és komoly szaktudást igénylő feladat, melyet kizárólag nagy tapasztalattal rendelkező, lelkiismeretes és biztos kezű cipész képes megalkotni. Fabula László tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak és művészi szinten űzi a cipőkészítés mesterségét.

A gondosan összeillesztett és megvarrt felsőrészt vas- és faszegekkel rögzíti a kaptafára, majd kézzel, speciális cérnával hozzávarrja a rámát és a talpbélést. Ezután kerülhet rá a sarok és a talp, majd befejező műveletként a kialakított formát esztétikai minőséggel ruházza fel.

Cipőfelsőrész

A cipőfelsőrész készítése nagy szakértelmet, precizitàst és kézügyességet igénylő munkafolyamat, melynek kialakításakor nem hibázhat az ember, mivel az itt ejtett hibák nem javíthatóak.

Ha valaki ránéz egy cipőre, a felső rész nyújtja az első benyomást, ezért fontos, hogy tökéletes legyen, mert meghatározza az egész cipőről alkotott képet. A cipőfelsőrész szép kidolgozása a szakember kézügyességén, valamint a szabàsminta jelölésének pontos illesztésén múlik.

Cipőtalp

A cipő talpának kidolgozása több munkafázisból áll.

Fárafoglalás:

A cipőfelsőrészt, méretre kialakított kaptafára fém szegekkel felfogatjuk.

Rámavarrás:

A mester egy görbe árral és két vékony tűvel egy bőrcsíkot varr kézzel a talp széléhez. Ez a legfontosabb munkafolyamat, mivel ez határozza meg a lábbeli tartósságát.

Talpvarrás:

Ez is kézzel történik és nagy mértékben befolyásolja a cipő stílusát. Különböző típusú talpvarrás létezik: angol, goyser, lánc, német varrás.

Sarkalás, Festés, Kikészítés:

Ezek a befejező fázisai a cipő készítésének. Nagy kézügyességet és kreativitást igénylő munkafolyamatok, mivel ezek határozzák meg a kész cipő külső jegyeit.

FABULA BESPOKE SHOES

Egy életre szóló kapcsolat

Nézze meg cipőinket